Op de Volte hebben we 4 paarden. Alle paarden hebben zo hun eigen identiteit. Maar een ding hebben ze gemeen, ze hebben het allemaal naar hun zin bij de Volte. Bij de Volte blijven de paarden hun hele leven. Dus ook als ze langzamerhand te oud zijn geworden om in de les te lopen. Omdat de paarden lang bij ons blijven, weten we precies wat we aan ze hebben. En iedereen kan zich er op verheugen dat zijn of haar lieveling hier altijd te vinden zal zijn.

De lespaarden;

Dana

Dana is een vrolijke gelderse vos merrie met vier witte benen en een bles. Zij is geboren in 2001 en kwam in 2005 naar IJsselstein. Zij was toen net zadelmak. Zij heeft het werk echter snel opgepakt. Op stal is het een zeer vriendelijke merrie. Dana is ongeveer 1.64m hoog. Zij is eigenlijk voor alle ruiters geschikt die kunnen sturen en lichtrijden. Alleen als het waaierig of koud is, kan zij wat vrolijk zijn in de les.

Diane
Diane

In mei 2017 is Diane naar de Volte verhuisd. De officielle kleur is Blue roan. Het is een schimmel bonte appaloosa merrie van ongeveer 1.53m hoog. Van oorsprong komt zij uit Engeland. Ze is geboren op 1 juni 2007. Het is een zeer vriendelijke merrie op stal en houdt van aandacht en lekker borstelen. In de bak geeft ze wel aan welke andere paarden haar voorkeur hebben. Zij is voor vrijwel alle gevorderde ruiters geschikt.

Esteban

Esteban is in 2009 samen met zijn moeder Victoria naar de Volte gekomen; hij was toen nog heel klein. Inmiddels is hij 1.60m hoog en we verwachten dat hij nog een beetje groeit. Esteban heeft eerst lekker mogen ravotten in de wei en toen hij drie jaar oud was is hij beleerd. Hij pakt het zeer goed op en na een tijdje met een vaste ruiter gereden te hebben loopt Esteban nu ook mee in de manege lessen. De vader van Esteban is onbekend, maar gezien zijn bouw is het waarschijnlijk een barok type of een Fries.

Honey

14 april 2012 is Honey geboren op de manege. Als vader had ik de Gelderse hengst Sirius uitgezocht. Dit vanwege zijn uitermate vriendelijke karakter. En dit heeft dus goed uitgepakt. Een zeer royaal gebouwd en ook zeer vriendelijk hengst veulen. De eerste jaren hoefde Honey alleen maar te groeien en de huisregels te leren. Inmiddels is Honey goed beleerd en aan het werk. Hij heeft twee vaste ruiters, omdat het werken in een les met meerdere ruiters en paarden een veel te vrolijke boel zou worden.