Op de Volte hebben we 7 paarden. Alle paarden hebben zo hun eigen identiteit. Maar een ding hebben ze gemeen, ze hebben het allemaal naar hun zin bij de Volte. Bij de Volte blijven de paarden hun hele leven. Dus ook als ze langzamerhand te oud zijn geworden om in de les te lopen. Omdat de paarden lang bij ons blijven, weten we precies wat we aan ze hebben. En iedereen kan zich er op verheugen dat zijn of haar lieveling hier altijd te vinden zal zijn.

 

De lespaarden;

 

 

Dana

Dana is een vrolijke gelderse vos merrie met vier witte benen en een bles. Zij is geboren in 2001 en kwam in 2005 naar IJsselstein. Zij was toen net zadelmak. Zij heeft het werk echter snel opgepakt. Op stal is het een zeer vriendelijke merrie. Dana is ongeveer 1.64m hoog. Zij is eigenlijk voor alle ruiters geschikt die kunnen sturen en lichtrijden. Alleen als het waaierig of koud is, kan zij wat vrolijk zijn in de les.

bekijk alles over Dana

 

Diane
Diane

In mei 2017 is Diane naar de Volte verhuisd. De officielle kleur is Blue roan. Het is een schimmel bonte appaloosa merrie van ongeveer 1.53m hoog. Van oorsprong komt zij uit Engeland. Ze is geboren op 1 juni 2007. Het is een zeer vriendelijke merrie op stal en houdt van aandacht en lekker borstelen. In de bak geeft ze wel aan welke andere paarden haar voorkeur hebben. Zij is voor vrijwel alle gevorderde ruiters geschikt.

bekijk alles over Diane

 

Esteban

Esteban is in 2009 samen met zijn moeder Victoria naar de Volte gekomen; hij was toen nog heel klein. Inmiddels is hij 1.60m hoog en we verwachten dat hij nog een beetje groeit. Esteban heeft eerst lekker mogen ravotten in de wei en toen hij drie jaar oud was is hij beleerd. Hij pakt het zeer goed op en na een tijdje met een vaste ruiter gereden te hebben loopt Esteban nu ook mee in de manege lessen. De vader van Esteban is onbekend, maar gezien zijn bouw is het waarschijnlijk een barok type of een Fries.

bekijk alles over Esteban

 

Maxim.
Maxim

Maxim is een stoere grote Ierse Tinker merrie. Ze meet ongeveer 1.55 m. en is geboren op 1 mei 2012. Zij heeft een mooie zwart bonte kleur met een vriendelijk hoofd. Maxim is in 2017 uit Ierland geïmporteerd en in januari 2018 naar de Volte verhuisd. Ze laat zich niet snel gek maken, maar heeft wel een consequente ruiter nodig, omdat zij in het verleden wat vaak haar zin heeft gehad. Gezien haar bouw en maat kunnen ook de volwassen ruiters fijn op haar rijden.

bekijk alles over Maxim

 

 

 Saphira4 
Saphira

In het voorjaar van 2014 is Saphira naar de manege gekomen. Zij is een statige zwarte dame. Saphira is ingeschreven in het Friese paardenstamboek. Het was tijdens de koop al duidelijk dat zij nog een hoop moest leren. Geboren in 2007 was zij slechts een jaar onder het zadel. Veel dingen vond zij nog spannend. Zij heeft een mooie werkhouding, een fijne soepele draf en een makkelijke galop. Saphira was al snel gewend en heeft het reuze naar haar zin in haar groep in de wei. Zoetjesaan heeft zij zich snel omhoog gewerkt tot bijna de hoogste plaats in de rangorde. Saphira is ruim 1.68m hoog. Op haar voor hoofd heeft zij een kol en op haar linker achter hoef een witte plek. Voor het stamboek is dit niet gewenst, maar voor de ruiters van de Volte maakt dit natuurlijk niets uit. Zij is een vriendelijke merrie die dol is op aandacht.

bekijk alles over Saphira

 

 

 

Victoria

Victoria is een grote ruime merrie van ruim 1.70 hoog. Zij is tuigpaard gefokt en dat is ook goed te zien. Zij is een donkere vos met 4 witte benen en een bles. Haar vader is de hengst Fabricius. In de stal is het een schat en zal ook nooit lelijk doen tegen mensen. Ook niet als er een veulen bij loopt. Zij is geboren in 2001 en kwam samen met haar zoon Esteban, in 2009 naar de Volte. Vooral in de eerste maanden was zij erg op haar hoede en schrikkerig. Nu is het een fijn en vrolijk lespaard. Zij is in 2012 ook nog moeder geworden van Honey.

bekijk alles over Victoria

 

In opleiding

 

Honey

14 april 2012 is Honey geboren op de manege. Als vader had ik de Gelderse hengst Sirius uitgezocht. Dit vanwege zijn uitermate vriendelijke karakter. En dit heeft dus goed uitgepakt. Een zeer royaal gebouwd en ook zeer vriendelijk hengst veulen. Na de eerste jaren waarin hij allen maar hoefde te groeien en de huisregels te leren is hij begonnen aan zijn opleiding.

bekijk alles over Honey