Op de Volte hebben we 13 pony’s. Alle pony’s hebben zo hun eigen identiteit. Maar een ding hebben ze gemeen, ze hebben het allemaal naar hun zin bij de Volte. Bij de Volte blijven de pony’s hun hele leven. Dus ook als ze langzamerhand te oud zijn geworden om in de les te lopen. Omdat de pony’s lang bij ons blijven, weten we precies wat we aan ze hebben. En iedereen kan zich er op verheugen dat zijn of haar lieveling hier altijd te vinden zal zijn.

 

 

Pandora

Pandora is in 1992 naar de manege gekomen. Zij was toen 2 jaar oud. Zij had al het een en ander meegemaakt en was eigenlijk het vertrouwen in de mensen wel kwijt. Ze heeft een afstamming van new forest, rijpaard en Hackney door elkaar. Na een zorgvuldige opleiding tot rijpony, begon zij het naar haar zin te krijgen. Ze is immers de pony die al het langst op de manege aanwezig is. Zij is 1.48m hoog. Op stal kijkt zij nog wel de kat uit de boom. Tijdens het rijden met beginners zal zij weinig verkeerd doen, echter met de gevorderde ruiter, wil zij graag even testen wat zij kunnen!!!

bekijk alles over Pandora

 

Noeska

Noeska is een leuke pony met de bijzondere Valk- kleur. Dit heeft zij van haar vader, dat is een fjord. Haar moeder was een rijpony. Noeska is een sterke stoere pony,die het nooit koud heeft. Zij is geboren op 8 januari 1998 en is 1.43 hoog. Met rijden heeft zij in de winter een gevorderde ruiter nodig.

bekijk alles over Noeska

 

Emma

Emma is geboren op 20 maart 1990. Het is een vosmerrie met Arabisch bloed van 1.48 m. hoog. Zij is altijd lekker voorwaarts en goed te sturen. Vanwege haar ruime bouw is zij voor vrij veel ruiters te rijden. Een leuk weetje over Emma: Emma is een dochter van Amatoria, bij de oudere ruiters nog zeker bekend. Amatoria heeft ook jarenlang op de manege gewoond.

bekijk alles over Emma

 

Zara

Zara is een wat kleinere voskleurige pony. Zij is geboren in 1992 en1.32 m. hoog geworden. Met de wedstrijden is zij vaak erg vlot. Tijdens de lessen een ideale kinderpony voor de ruiters die al licht gevorderd zijn. Zara is in 2010 samen met Angel (en Ariaan) naar de Volte gekomen.

bekijk alles over Zara

 

Ariaan

Ariaan is de enige bonte pony en een van de ruinen op de manege. Hij is geboren in 2011. Ariaan is gecastreerd en kan daardoor lekker tussen de pony’s van de manege opgroeien. Zijn vader was aardig aan de maat en Ariaan is inmiddels al groter dan zijn moeder Angel. Totdat zijn derde heeft hij lekker mogen ravotten en hoefde hij alleen de huisregels te leren. Inmiddels is Ariaan onder het zadel en heeft hij zelfs al een FNRS-proefje gelopen. Voorlopig wordt Ariaan alleen door gevorderde ruiters gereden.

bekijk alles over Ariaan

 

Tommie

Tommie is een vriendelijke en zeer vrolijke welsh pony van de manege. Hij is een van de ruinen. Hij is geboren op5 april 1994. Hij is een voskleurige pony met een brede bles. Hij loopt meestal mee in de beginnerslessen. Hij zal zelden schrikken of gek doen. Vanwege zijn artrose loopt hij meestal een uurtje per dag.

bekijk alles over Tommie

 

Ellie

Ellie is samen met Lady naar de Volte gekomen. Het is een vrolijke, vlotte vosmerrie van 1.47 hoog. Zij is geboren in 2003. Ellie is voorlopig alleen geschikt voor de gevorderde ruiters. Op stal is zij uitermate vriendelijk. Tijdens de lessen heeft zij soms wat veel vrolijke energie.

bekijk alles over Ellie

 

Billy

Billy is de allerkleinste op de manege. Hij is een welsh pony geboren op 1 maart 1992. Hij is 1.16m hoog. Billy is een stekelharige vos met een bles en vier witte benen. Hij is op stal vriendelijk, maar houdt er niet van als er meer dan 3 personen in zijn stal zijn. Met rijden is hij erg vriendelijk. Hij moet wel goed gestuurd worden, anders kan hij niet kiezen achter welke pony hij wil lopen.

bekijk alles over Billy

 

Koosje3
Koosje

Op 10 december 2014 kwam Koosje naar de manege. De kinderen van de manege hadden met zijn allen clubloten verkocht. De opbrengst ging naar een nieuwe pony. En hier is Koosje dan. Een stoere zwart/ bruine pony. Zij heeft geen stamboek papier, maar heeft alle kenmerken van een Merens. Een pony die van oorsprong uit de Franse Pyreneeën komt. Koosje is 1.50m hoog en dus voor vele ruiters geschikt.

bekijk alles over Koosje

 

Rosa
Rosa

Eind 2015 kwam Rosa naar de Volte. Zij is een donker bruine Stekelharige Dartmoor Pony. Haar stamboek naam is Stapelbroek’s Lady. Zij is geboren in 1996 in Hengelo. Rosa is ongeveer 1.23 m hoog. Ze is ideaal voor de beginners. Lief op stal en rustig met rijden. Rosa is een preferente merrie.

bekijk alles over Rosa

 

Met pensioen

Leentje

Leentje is een vriendelijke, donkerbruine New Forest pony, geboren op 5 juni 1987. Zij is in 1994 naar de manege gekomen. Leentje heeft een uitermate vriendelijk karakter en daarom reden er vrij veel beginners op haar. Inmiddels geniet Leentje van haar welverdiende pensioen.

bekijk alles over Leentje