Gastspreker: Albert Vrind

Hoe belangrijk zijn de hoeven van een paard? Waarom moeten de hoeven van een paard altijd goed worden uitgekrabd? En hoe vaak moet een paard eigenlijk worden bekapt? Deze en nog veel meer vragen werden gesteld op donderdag 20 oktober tijdens de eerste gastspreker-avond.

De avond werd verzorgd door Albert Vrind, de vaste hoefsmid van Manege De Volte. Onder het genot van een kop thee en een lekkere koek begon Albert de avond met een stuk theorie. Tijdens de theorie werd de geschiedenis van het paard behandeld, de verschillende standen van de hoef en ook hoefgebreken kwamen aan de orde. Er werden volop vragen gesteld en al snel werd de theorie vertaalt naar praktijkvoorbeelden op onze eigen manege. Aandachtig werd er geluisterd naar de verhalen van Albert, die alle tijd nam om de vele vragen te beantwoorden.

Na het theoriegedeelte werd het bekappen gedemonstreerd. Ellie werd van stal gehaald en al vertellend bracht Albert de theorie in de praktijk. Na de nodige vragen en een kijkje in de bus van Albert, was het tijd om de avond af te sluiten. Al met al was het een zeer leerzame en succesvolle avond!

Gastspreker - theorie

De avond begon met een stuk theorie.

Gastspreker - praktijk2

Daarna liet Albert Vrind zien hoe je een hoef bekapt.

Gastspreker - hoefijzers

En tot slot mochten we een kijkje nemen in de bus, met o.a. verschillende soorten en maten hoefijzers, allemaal op voorraad in de bus.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.