Manege De Volte voldoet aan de veiligheidseisen van de stichting Veilige Paardensport. Jaarlijks wordt er op de manege gecontroleerd of er nog wordt voldaan aan alle eisen die door deze stichting zijn gesteld.

Wat houdt het veiligheidscertificaat in?
Als manege is het natuurlijk leuk om diverse evenementen te organiseren. Denk daarbij aan de wedstrijden, opleiding voor instructrices en het creëren van een stage plek voor leerlingen.

Om dit te kunnen realiseren moet je aan verschillende eisen voldoen. Een belangrijke eis is het hebben van een Veiligheidscertificaat. Dit certificaat wordt uitgegeven door de stichting Veilige Paardensport. Het veiligheidscertificaat wordt alleen afgegeven wanneer je aan de door hen opgestelde lijst met (veiligheids)eisen kunt voldoen.

Het gaat dan om een veilige, goed omheinde rijbaan, genoeg ruimte in het gangpad van de stallen, zadels die goed onderhouden zijn, gediplomeerde instructie, het hebben van een diploma van bedrijfshulpverlening en nog een aantal van dit soort zaken. De controle hierop is vrij streng en wordt ook regelmatig door de stichting uitgevoerd. Wil je hun site bekijken? Dat kan bij www.veiligpaardrijden.nl

Bij vragen over de veiligheid kan je altijd bij Antoinette terecht. Daarnaast is de veiligheid op en rond de manege een belangrijk onderdeel van de agenda van het instructie-overleg.