Rijvereniging

Als je op manege De Volte rijdt, kun je gevraagd worden om lid te worden van De Rijvereniging. De Rijvereniging van De Volte heeft ruim 20 wedstrijdruiters. Bijna alle paarden en pony’s van de manege hebben een eigen wedstrijdruiter.

Als lid van de rijvereniging heb je 1 keer in de week extra les. Tijdens die lessen train je je zelf en je paard ook extra zodat je kunt deelnemen aan de FNRS wedstrijden die op De Volte worden gehouden. Vijf tot zeven keer per jaar worden er officiële dressuur wedstrijden gereden onder auspiciën van de FNRS.

Alle wedstrijdruiters van De Volte nemen deel aan deze wedstrijden, tenzij de gezondheid van je paard of jezelf dat niet toelaat. Als je aan een wedstrijd deelneemt, moet alles en iedereen er pico bello uitzien. Op de dag voor de wedstrijden is het dan ook een drukke boel op de manege. Alle paardenstaarten en -benen worden gewassen. De manen worden ingevlochten en het leer wordt in het vet gezet. Er wordt verwacht dat iedere wedstrijdruiter zijn eigen paard verzorgt en bijdraagt aan het klaar maken van de manege voor de wedstrijd zelf. Op de dag zelf krijgt elke ruiter eveneens een vrijwilligers taak, dat varieert van ringmeester en voorlezer tot het bemannen van de kantine en het schoonmaken van het parkeerterrein.

Een deel van de dag is gereserveerd voor de rijvereniging ruiters en het andere deel is voor de overige leden van de Volte gereserveerd.